Lansarea cărții Manual de Drept penal, autor M. A. Hotca

Sâmbătă, 9 noiembrie 2017, Athénée Palace Hilton din București a fost gazda unui important eveniment editorial, precedat de o dezbatere interesantă asupra problemelor de actualitate din domeniul dreptului penal.

Zeci de profesioniști din domeniul juridic au participat la lansarea cărții „Manual de Drept penal. Partea generală”, volum scris de domnul prof. univ. dr. Mihai Adrian Hotca și publicat de Editura Universul Juridic.

Între personalitățile care au dat curs invitației de a fi alături de domnul Mihai Adrian Hotca la acest eveniment s-au numărat domnul prof. univ. dr. Ovidiu Predescu (vicepreședinte al Uniunii Juriștilor din România, cercetător ştiinţific de onoare al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române și director al publicațiilor „Dreptul”), doamna conf. univ. dr. Mirela Gorunescu (prodecan Facultatea de Drept a Universității „Nicolae Titulescu” din Bucureşti), domnul conf. univ. dr. Norel Neagu (avocat în cadrul Hotca&Asociații), doamna conf. univ. dr. Laura Stănilă (din cadrul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara) și doamna jud. dr. Carmen Domocoş (Tribunalul Bihor).

„Carpe diem quam minimum credula postero! Haideți să trăim clipa și să fim cât mai puțin încrezători în viitor! (…) Eu vă propun să ieșim din cutia socială, din această paradigmă pe care o trăim în fiecare zi pentru că vrem, nu vrem, suntem tributari unei paradigme, unor corsete sociale”, a spus prof. univ. dr. Mihai Adrian Hotca, în alocuțiunea de început.

Ulterior, specialiștii în Drept prezenți la eveniment au discutat pe marginea prevenirii și combaterii corupției, parchetului european, legalității și proporționalității în materie penală, teme de foarte mare actualitate în societatea românească. După dezbatere a urmat și mult așteptatul moment al lansării volumului.

Știri

Lasă un răspuns

Comment
Name*
Mail*
Website*